Top olvasmány tippek tavaszra

Válogattunk néhány igazán színvonalas könyvet az olvasás iránt érdekélődő gyerekek számára, hogy ha rosszabb az idő odakint, akkor se kelljen unatkozni a négy fal között.

Az óvodás, kisiskolás gyerekek számára készült egy gyönyörűen illusztrált mesekönyv Benedek Elek meséinek válogatásból, amivel könnyen megszerettethetjük Elek apó meséit a kicsikkel. A mesemondók mesemondójának leghíresebb és legkedveltebb történetei sorakoznak a Gyémánt mesekönyv lapjain, ami egy igazi családi olvasókönyv, mivel a legkisebb mesehallgatóktól a mondák iránt is érdeklődő nagyobbacska gyerekeken át a felnőttekig mindenkinek élményt jelent. A könyv tisztelgés Benedek Elek születésének 160. és halálának 90. évfordulója alkalmából, és a Scolar Kiadó fennállásának 25. évfordulóján jelent meg, benne éppen 25 mesével.

Tiniknek készült olvasnivaló Fabian Lenk-től az Idődetektívek sorozat, melyben tinik a főszereplők, akik időutazás segítségével valós történelmi korokba csöppennek, és oldanak meg rejtélyeket, így igazán lebilincselő olvasmányban lesz részük. Az olvasók észrevétlenül tanulnak is, mert valós események szolgálnak alapul a sorozat témáihoz.