Stresszkezelés gyógynövényekkel – Citromfű tea stresszre

A stressz már-már közhelyes módon a mindennapjaink része, amivel megtanulhatunk együtt élni, azonban ennél sokkal hasznosabb lehet megtanulni kezelni, amire választhatjuk például a jógát, a meditációt, hasznos töltött énidőt, illetve gyógynövényeket is.

A citromfű tea stresszre azért jó ötlet, mert olyan hatóanyagokat (citronellol,geraniol,nerol) tartalmaz, amelyek gátolják az agyban lévő idegsejtek acetilkolin receptorait és az acetilkolinészeráz enzimet, emellett simaizomgörcs-oldó hatásúak is. Ezek összessége szedatív, nyugtató hatást vált ki.

A stressz miatt, amennyiben hajlamosak vagyunk rá, és hordozzuk a vírust, gyakran kialakulhat herpesz, azonban erre is hatásos lehet a citromfű. Bónuszként, külsőleg a citromfű herpesz (ajak) kezelésére alkalmazható teaként belsőleg és ecsetelésre, valamint illóolaja is. Gátolja a Herpes simplex vírus fertőzési mechanizmusát. Már 2 éves kortól fogyasztható ez a gyógynövénytea, megfelelő adagolás mellett.

A gyerekek rengeteg testi-lelki változáson esnek át fejlődésük-növekedésük során. Emiatt sokszor előfordul, hogy felriadnak éjszaka, nyugtalanul alszanak, nappal nyűgösek. A citromfű ezekben az estekben nagy segítséget nyújthat a picuriknak és a szüleiknek is.