Kubernetes fejlesztés az Azure-ben

A haladó fejlesztők már jól ismerik a Google fejlesztőmérnökeihez köthető nyílt forráskódú konténer alapú orkesztrációs platformot, a Kubernetes -t, amellyel automatizálható az alkalmazások telepítése, skálázása és menedzselése.

Mivel egyre több fejlesztő használja a Microsoft Azure felhőtechnológiáját, ezért érdemes tudni arról is, hogy a Kubernetes az Azure felhőben is működtethető. A Kubernetes as a Service (KaaS) egy megoldás a Kubernetes API-n keresztüli használatához, amelynek egyik implementációja az Azure-ban a Microsoft AKS (Azure Kubernetes Service). Az AKS egy díjmentes tárolószolgáltatás, amellyel egyszerűbben lehet üzembe helyezni a Kubernetest, ezen felül pedig teljes körű felügyeletet biztosít Kubernetes-tárolók irányításához.

A Kuberbetes Azure felhőben történő üzembe helyezéséről a Kvazar.cloud webinárján tudhatunk meg pontos részleteket, a webinár címe „A konténerizált modern alkalmazásfejlesztés – Kubernetes on Azure”. A webinárium abban is iránymutatást ad, hogyan érdemes egy alkalmazást a felhőbe költöztetni. Illetve azt is megtudhatjuk, hogy mely területeken nem érdemes konténerizációval foglalkozni.