Miért érdemes citromfű teát fogyasztani?

A stressz mindannyiunk életében jelen van. Van, aki könnyebben, van, aki nehezebben birkózik meg vele. Nagyon ritkán, de akadnak olyan helyzetek, ahol a fokozott idegi megterhelés jobb teljesítményre sarkall, tehát pozitív a hatása. Ám legtöbbször érdemes kerülni és csökkenti a következményét. Ehhez remek otthoni, természetes módszerek léteznek.

Tanácsos beépíteni a mindennapjainkba a népi gyógyászatban is régről ismert citromfüvet. Nevét a kellemes, citrom illatú leveleiről kapta. Legfőbb hatóanyagai olyan illóolajok, melyek görcsoldó és idegnyugtató hatással rendelkeznek. Sikeresen alkalmazható alvási zavarok és enyhe depresszió esetén is.

A stressz kezelése citromfű teával kíméletes és tudományosan igazolt módja a feszültség elűzésének. Szárított leveleiből forrázatot kell készíteni és célszerű napi 2-3 csészével elfogyasztani belőle. Az eredmény biztosan nem marad el. Jó, ha állandóan tartunk a teáspolcon belőle és mivel könnyen termeszthető, akár a fűszeres balkonládánkban is helyet kaphat.