Hogyan legyen a tied a legkreatívabb önéletrajz?

A kreativitás az élet számos területén nagyon hasznos tulajdonság. Az új és egyedi ötletek viszik előrébb a világot. A leleményességet pedig olyan, egészen hétköznapi szituációkban is érdemes kamatoztatni, mint például az álláskeresés folyamata. 

Minden HR-es szakember és munkaadó egyetért abban, hogy a számtalan jelentkező közül azoknak van nagyobb esélye a továbbjutásra, akik valamiként már az önéletrajzukkal pozitív értelemben felhívják magukra a figyelmet. Teljesen érthető, hogy mindenki köztük akar lenni.

Kiindulási alapnak tökéletes egy szimpatikus önéletrajz minta. A végzettség, az alapadatok és a „szárazabb” munkatapasztalatok után ideje egyedivé tenni az irományt. A személyiségedet itt legjobban a külalakkal tudod kifejezni. Egy szépen tagolt, igényesen megszerkesztett dokumentum eleve jó benyomást tesz az olvasóra. A szóhasználat sehol ne legyen sablonos, a készségeidet konkrét példákkal is alátámaszthatod. Emellett nem árt egyedi betűtípussal és harmonikus színekkel tarkítani a CV-det a még nagyobb siker érdekében.