Hogyan toborozzunk sikeresen kékgalléros munkaerőt?

A mai munkaerőhiányos gazdasági környezetben minden cég számára kulcsfontosságú, hogy képes legyen megtalálni és megtartani a szükséges munkaerőt, akik rendelkeznek a szükséges kompetenciákkal. Amelyik cégnek nem sikerül elegendő számú és megfelelő képességekkel rendelkező munkatársakat találni, komoly versenyhátrányba kerülhet.

A toborzás nem csak a munkaerőhiány miatt nehézkes, hanem azért is, mert nehéz pontosan előre látni, hogy egy ígéretesnek tűnő munkavállaló végül tényleg beválik-e, és hosszú távon a cégnél marad.

Mi lehet a megoldás? Zsuffa Ákos képzési, kompetencia mérési szakértő egy innovatív megoldást dolgozott ki arra, hogy a kékgalléros munkaerő kiválasztása sikeresebb legyen. A módszertan segít az eredményesebb kiválasztási folyamatban, vagyis a cégek nagyobb eséllyel tudják kiválasztani azokat a munkatársakat, akik hosszú távon is beválnak a munkahelyen. A módszer így hatékonyabbá teheti a toborzást, amelynek jelentős anyagi haszna is van a cégek számára, hiszen a toborzási és betanítási folyamat költségigényes.