Érzelmek egy unikornis bőrébe bújva

A gyermekkor az életünk legfontosabb szakasza, amikor az érzelmek intenzíven jelen vannak. Azonban sokszor nehéz a gyermekeknek megérteni és kezelni az érzéseiket, különösen, ha még nem fejlesztették ki az ehhez szükséges eszközöket. Ezért fontos, hogy a szülők és az oktatók támogató környezetet teremtsenek, amely lehetővé teszi a gyermek számára az érzelmi intelligencia kialakulását.

Amikor a gyermeknek felmerül egy érzelem, segítsük megnevezni és elmagyarázni, hogy mi történik vele. Például, ha a gyermek szomorú, megkérdezhetjük, hogy miért érzi magát így, és segíthetünk neki megérteni az okokat. Beszéljünk a gyermekkel mások érzéseiről, és mutassunk példát arra, hogyan lehet empátiát mutatni mások felé.

A Scolar kiadónál kapható unikornis mesekönyv, bájos, vidám képekkel illusztrált olvasnivaló. Egy kis unikornis, Gaston nyújt segítséget a gyermekeknek, hogy könnyebben kezeljék érzelmeiket. Már óvodás kortól ajánlottak a könyvsorozat kötetei. A könyvekből az unikornis egy-egy kalandját ismerjük meg. Emellett a kötetek olyan légzőgyakorlatokat mutatnak be, amelyek segítenek a gyerekeknek az érzelmek megértésében, kezelésében.