Kézenfekvő megoldás a szezonális csúcsidőszakra

A legtöbb cég esetében, ahol jellemző a szezonális munkatöbblet, segítségül lehetnek a munkaerő kölcsönző cégek. Legyen az kereskedelem, logisztika, vendéglátás vagy könyvelés, a betanított vagy éppen szakképzett munkakörökre egyaránt tudnak közvetíteni akár átmeneti időszakra is kollégákat. 

Ebben a kölcsönzési konstrukcióban az az előnyös, hogy egy fix időszakra is szólhat a foglalkoztatás, és a tényleges munkáltatói feladatokat ellátja a munkaerő kölcsönző cég, így valóban csak a feladatok kiosztására és ellenőrzésére irányulhat a munkaadó cég szerepe. Ezzel mentesülhetnek a rengeteg adminisztráció alól, amit akár a szezonális munkások bejelentése, akár a határozott idejű foglalkoztatással járó adó és járulék ügyek jelentenek.

Az igény leadásánál lehetséges továbbá definiálni, hogy milyen nyelvtudással, szaktudással illetve tapasztalattal bíró kollégákat szeretnének, így az előszűrést is elvégzi a HR szolgáltató, és már valóban kész megoldást szállít a foglalkoztatási csúcsidőszak előtt.

Mindenképpen érdemes tehát kipróbálni ezt a foglalkoztatási formát, sok előnye mellett hátrány tulajdonképpen nem is mutatkozik.