Hogyan válaszolj hatékonyan az állásinterjún a nehéz kérdésekre?

Az állásinterjún gyakran előfordulnak olyan nehéz kérdések, amelyeket nehéz megválaszolni, és ezekre a válaszokra nagy figyelmet fordítanak a munkáltatók.

Sajnos nem áll rendelkezésre állásinterjús kérdések kisokos, de ha jól felkészülsz és gyakorolsz, akkor könnyebben tudsz válaszolni ezekre a kérdésekre. A gyakran feltett kérdések közé tartozik a „Miért szeretnél nálunk dolgozni?”, „Milyen erősségeid és gyengeségeid vannak?”, „Milyen tapasztalataid vannak az adott területen?” és a „Mi a bérigényed?” kérdések.

Fontos, hogy őszinte legyél a válaszaidban, és mutasd meg, hogy miért vagy alkalmas az adott pozícióra. Ha kevés tapasztalattal rendelkezel, akkor emlékezz vissza azokra a helyzetekre, amikor a kevés tapasztalatod ellenére is sikerült megoldani egy nehéz feladatot. Mutasd meg, hogy nyitott vagy az új kihívásokra, és hogy motivált vagy az adott pozícióban való munkára.

A bérigény megadása egy nehéz kérdés lehet, de fontos, hogy reális legyél. Kutass utána az adott pozíció fizetési szintjének, és készülj fel arra, hogy tárgyalni kell majd az állásajánlat részleteiről. 

Végül, ha nem vagy biztos a válaszaiddal kapcsolatban, vagy ha az állásinterjú során olyan kérdéseket kapsz, amelyekre nem tudsz azonnal válaszolni, ne aggódj. Nem kell mindent tudni azonnal. Ha megfogalmazod a gondolataidat, és őszintén válaszolsz, akkor nagyobb eséllyel leszel sikeres az állásinterjún.