Az online interjúké a jövő

Annak, aki nem járt mostanában állásinterjún, érdemes egy kicsit elmélyednie felkészülésképp az aktuális folyamatokban. Az utóbbi években ugyanis megváltozott a felvételi eljárások folyamata, és nagyobb szerepet kap az online tér az interjúztatásban. Ezért aztán nem árt egy kis előzetes felkészülés állásinterjúra, hogy minél flottabbul vehessük ezt az akadályt az új rendszerben.

A Covid időszak eredménye, hogy az online meghallgatások továbbra is népszerűek, mint a kiválasztási folyamat első-második lépcsője. Ez egyúttal idő és pénz megtakarítást is jelent a feleknek, mert nem kell utazással tölteni az időt a jelentkezőnek, hanem otthona kényelméből lebonyolíthatja a video interjút a vágyott céggel. A cégeknek szintén kényelmes, mert akár több interjúztató is jelen lehet a meghallgatáson anélkül, hogy egyazon irodában lennének.

Elterjedt a Microsoft Teams és a Zoom használata erre a célra, így aki még nem használta ezeket a videokonferencia szoftvereket, annak mindenképpen ajánlott egy rövid tréning video megtekintése, és gyakorlásképp ismerősökkel video beszélgetés folytatása, hogy a technikai kérdések rendben legyenek a nagy nap előtt.