Természetes gyógymódok náthás kismamáknak

Terhesség és szoptatás alatt a nők ellenálló képessége bizonyítottan csökken. Ez annak tudható be, hogy az anya szervezete minden energiáját a baba jóllétére fordítja, magától elvonva a vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat. Mindez eredményezheti, hogy gyakoribb a betegségek kialakulása az őszi/téli időszakokban. A nátha kezelése szoptatáskor az anyatej termelődés miatt különösen érdekes kérdés. Mit tegyünk, ha ilyenkor nem szeretnénk gyógyszerekkel gyógyulni?

Szerencsére természetes alternatívák mindig vannak. Érdemes kipróbálni a gyógynövényes inhalálást. A kamilla és a kakukkfű olyan flavonoidokat, poliszacharidokat és illóolajokat tartalmaznak, melyek gyulladáscsökkentő, hurutoldó és fertőtlenítő hatásúak. 3 nap után biztosan érezhető lesz a javulás. Váladékok ürítésére és a nyomásérzet megszüntetése érdekében hasznos az infralámpa használata. Napi 5×10 perc csodákra képes.

A megfelelő folyadékpótlás ilyenkor különösen fontos. A gyógyteák közül a hársfavirág forrázata az, ami kellemes ízével szuper hatásos kiegészítője lehet a fenti módszereknek.