Rekordokat döntött a Robinhood

A tőzsdei kereskedelmi alkalmazás hirtelen rekordokat döntött a közelmúltban annak köszönhetően és azok után is, hogy olyan trükköt vetett be a Robinhood vezetősége, amellyel csőbe húzta felhasználóit. A

vállalat ellen csoportos pert is indítottak, amiért kereskedelmi korlátozásokat vezetett be a GameStopra, az AMC-re és az r/WallStreetBets közösség által megcélzott más részvényekre. Ezáltal a kisbefektetők GameStop részvényeket vásároltak, aminek következménye az árfolyam növekedése volt. Majd korlátozta a nem professzionális befektetők kereskedését, letiltották őket arról, hogy AMC- vagy GameStop-részvényeket vásároljanak. Ezt sem a felhasználók, sem a törvényhozók nem nézték jó szemmel, viszont annyian szeretik a Robinhood applikációt, hogy ez a húzás sem tántorította el a felhasználókat, ugyanis a díjmentes mobilalkalmazás egyre csak népszerűbbé válik.

Bejelentették, hogy a történteknek köszönhetően 177 000 letöltés volt ezen a napon és ezzel nem csak óriásit profitáltak, hanem új befektetőkre is szert tettek.