Gyógyulás a természet erejével

Ilyenkor tél végén mindig többet vagyunk betegek, a hosszú hideg és sötété időszak megviseli a szervezetet. Sajnos még a napi vitaminbevitel ellenére is kevésbé leszünk ellenállók a kórokozókkal szemben, így többeknél ilyenkor előfordul valamilyen légúti fertőzés.

Ennek kezelésére, ha nem súlyos állapotról van szó, érdemes valamilyen természetes gyulladáscsökkentő alkalmazása. Az orvos is javasolja ilyenkor mézes teát, hiszen a méz az egyik jótékony szer gyulladáscsökkentére, ha fáj a torkunk. Még ennél is erősebb jótékony hatása van a méhtermékek közül a propolisznak és a méhpempőnek.

Szintén közismert növény a fokhagyma, amit felaprítva, reszelve, vagy pirítósra is téve fogyaszthatunk, alkalmas a fájdalom és duzzanat csökkentésére pl. ízületi gondoknál. A fahéj és a gyömbér két olyan fűszernövény, melyeket több ezer éve ismerünk és szintén hatásosak gyulladásos betegségek ellen. Fogyaszthatjuk őket italként, vagy ételbe keverve. Ezen kívül a kenderből kivont CBD is egy erős természetes gyulladáscsökkentő hatóanyag, mely akár krónikus gyulladásoknál is bevethető.