Elengedhetetlen eszköz az üzleti sikerhez

A szervezetfejlesztés célja a szervezeti folyamatok, emberek és céges kultúra közötti kapcsolat kialakítása, javítása, valamint a szervezet önmegújító képességének fejlesztése. A szervezetfejlesztés lehet a válasz a változásokra, mint például a technológiai fejlődés vagy a piaci kihívások, és lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy jobban alkalmazkodjanak ezekhez az új körülményekhez.

A szervezetfejlesztői feladat a felméréssel és átvilágítással kezdődik, amely segít azonosítani, hogy mire van szükség ahhoz, hogy elérjük az üzleti célokat. A szervezetfejlesztő szakember a globális és részletesebb szinten is foglalkozik az egész szervezettel és annak dolgozóival. Megvizsgálja, hogy a kollégák megfelelően működnek-e a rájuk kijelölt feladatkörökben, hogyan alakul a céges kultúra, megfelelőek-e a felelősségi szintek és a kommunikációáramlás valamint, hogy mindenki tisztában van-e a feladataival.

A szervezetfejlesztő segít a cégnek kialakítani az értékrendjét, vízióját és céljait. Figyelembe véve ezeket a célokat, a szervezeti felépítést hatékonyabbá teszi és biztosítja annak strukturális összetételét. Fontos, hogy minden pozícióban kollégák dolgozzanak, és ne legyenek betöltetlen területek. A szervezetfejlesztő támogatja az utánpótlási stratégiát, az új munkavállalók beillesztését és a fejvadászatot.