Vállalatirányítási rendszerek jelentik a segítséget

A SAP szoftverszolgáltató vállalat a világ top 500 cége közül nagyjából a 300. helyen áll. Az SAP teljesen megújult vállalatirányítási rendszerét – SAP S/4HANA – mutatták be, amelynek adatelemzési megoldásaival minden iparág – a közigazgatástól kezdve a nagyvállalatok át a mikro vállalkozásokig – számára kínál vállalatirányítási rendszert, amely nem csak ráncfelvarráson esett át, de szerverek helyett már felhőben dolgozik.

Az SAP vállalatirányítási rendszer intelligens vállalatok létrehozását segítő cég úgy bővíti portfólióját, hogy felvásárol olyan szoftverfejlesztő vállalatokat, amelyek innovatív megoldásaikkal egy-egy részterületen – adatfeldolgozás, gépi tanulás, IoT, HR, élménymenedzsment – kiemelkedőek. Legutóbbi felvásárlása egy élménymenedzsment szoftver gyártója, a Qualtrics volt.

A munkaerőhiány a szoftverigényekre is hatással van: egyre fontosabb elvárásként jelentkezik a cégeknél a magasabb munkavállalói élmény és az automatizáció biztosítása. E trend tovább erősíti a felhő alapú technológiák használatát a hazai munkahelyeken.