A tenisz királya

Nemrég, 2022 végén jelent meg Rafa Nadal A tenisz királya című könyvéből szépen illusztrált módon ismerhetjük meg a világklasszis teniszező életútját, ahogy elért a csúcsra. A kezdeti évektől kezdve, mikor Toni nevű nagybátyja edzette őt Mallorcán, és még profi futball karrierről álmodott. majd végigkísérhetjük a karrier állomásokat a bajnokság kezdeti időszakától. 

Aztán mikor már hivatásos lett, első ATP torna győzelmén át az első Grand Slam győzelmét, utána első olimpiai arany érmét és végül elérve a rekordot jelentő 21. Grand Slam győzelemig. A könyv nagy hangsúlyt fektet a teniszező emberi vonásainak megismertetésére, legyen az a vizes palackok elrendezése a pálya mellett, vagy a jótékonysági munkája, mikor a Vörös Keresztnek segített 17 millió dollárt összegyűjteni a koronavírus járvány érintettjei számára.

A szerző Dominic Bliss főállású tenisz sportújságíró, számos neves magazinnak ír már jó huszonöt éve. Maga is lelkes teniszjátékos, kisgyerekkora óta űzi ezt a sportot. A nemzetközi bajnokságot mindig közelről követi, több interjút készített Nadallal az évek során.