A munkaszerződések két fő típusa

Álláskeresés során sok egyéni szempontot kell figyelembe venni. Praktikus egy könnyen megközelíthető, a privát életünkkel kényelmesen összeegyeztethető és igényeinknek megfelelő bérezésű munkát keresni. Nagy szerencse, ha megtaláljuk az álom pozíciót és kiválasztásra is kerülünk. 

Fontos szót ejteni arról, hogy a szerződéseknek időtartam szerint két különböző típusa létezik. A hirdetésekben mindig megjelölik, hogy az adott pozíció határozott vagy határozatlan időre szól. Határozott idejű ajánlattal általában rövidebb projektmunkákra vagy GYES-en lévő anyukák helyére vesznek fel embereket. Előnye, hogy könnyebb tervezni vele, mindkét fél előre látja a közeljövőt. Határozatlan idejű munkaszerződés esetén a munkaviszonyt felbontani csak valamelyik fél részéről felmondással lehet. 3 évnyi munkaviszony után munkáltatói felmondás esetén az elbocsájtott alkalmazott végkielégítésre jogosult.

Mindkét formának megvannak az előnyei és hátrányai, munkába állás előtt érdemes tisztázni magunkban, számunkra melyik a legmegfelelőbb.