A minőségi oktatás gazdasági érdek

Az oktatás minősége egyenes arányban áll egy társadalom átlagos életszínvonalával, általános jólétével. A magas hozzáadott értékű munkakörök magas szintű képzettséget igényelnek, cserébe a végzettséget nem igénylő pozíciókhoz képest jelentősen magasabb anyagi elismerés jár azoknak, akik speciális tudással rendelkeznek. 

Ma már nem tudunk mindent megtanulni az egyetemen, főiskolán, vagy egy szakiskolában, ugyanis a folyamatos innováció miatt állandóan frissíteni kell a tudásunkat, és olyan dolgokat kell megtanulnunk, amire korábban esetleg még nem is volt szükségünk.

Éppen ezért a minőségi felnőttoktatás nem csak Magyarországon, hanem világszerte is egyre fontosabbá válik. A gazdasági és technológiai változások miatt csak akkor maradhatunk versenyképesek, ha folyamatosan új készségekre és képességekre tudunk szert tenni, és képesek vagyunk lépést tartani a változó környezettel. A felnőttképzés lehetőséget nyújt a folyamatos tanulásra és fejlődésre, és segíti a felnőtteket abban, hogy szakterületükön sikeresek legyenek.