Nehéz helyzetben szülőként

Gyermekeink életének gondoskodó támogatása sokszor nehézségekbe ütközik, akár a körülmények miatt, akár a gyermekünk problémás viselkedése, esetleges betegsége miatt. Ilyen helyzetben fontos tudni, hogy nem vagyunk egyedül, mivel szakértői segítséget és tanácsot vehetünk igénybe. 

Minden városban található nevelési tanácsadó, ahol akár csak a szülőt, akár a gyermeket a szülővel együtt várják a problémás helyzetek feltárása és hatékonyabb megoldása érdekében. Ilyenkor gyógypedagógusok, pedagógusok és pszichológusok foglalkoznak a konkrét esettel, és végig kísérik a család fejlődési útját óvodáskortól az iskolás korig.

Aki szeretne minőségi, egyéni tanácsadást, az külön is fordulhat pszichológushoz, hiszen elérhető pl. sok pszichológus Budapest területén is. Ő tud hasznos, konkrét technikákat is javasolni tanulási nehézségek, közösségi beilleszkedési problémák, vagy pályaválasztás kapcsán. Ezekből aztán a későbbi élete során is profitálhat az alany. Ilyenek technikák lehetnek a zaklatások kivédésének eszközei, a hatékony kommunikáció módszerei, vagy a stressz kezelésének módja, mely már iskolás kortól egyre inkább megbénítja a gyerekeket.