A leghatékonyabb gyógynövénymix emésztési panaszokra

Az emésztés szervezetünk rendkívül összetett folyamata. A bevitt táplálék megemésztése, felszívása és a salakanyagok ürítése hormonális és idegrendszeri szabályozás alatt áll. Az utóbbi időkben egyre több kutatás foglalkozik a témával, hiszen igen komplikált biokémiai folyamatról van szó, ami sok mindenre kihat.

Mindannyian tapasztaltunk már valamilyen hosszabb-rövidebb ideig fennálló emésztési panaszt életünk során. Amennyiben nem orvosi okok állnak a háttérben, otthon is kúrálhatjuk magunkat.

Érdemes tudni, hogy számos, patikában kapható gyógyszer is valamilyen növényi kivonatot vagy természetes hatóanyagot tartalmaz. Ennél fogva kis utánajárással ugyan olyan hatékony de olcsóbb módszerek is léteznek. A legjobb emésztést segítő gyógynövények között tartják számon a kamillát, a mentát és a benedekfüvet. A kamilla görcsoldó, szélhajtó és fertőtlenítő hatású, a menta lazítja az bélizmokat, a benedekfű pedig serkenti az emésztést. A keverékükből készített gyógyteák megnyugvást hozhatnak a telt, puffadó, égő gyomornak.