Milyen állásinterjú kérdésekre kell készülni?

A megfelelő felkészülés segíthet abban, hogy magabiztosan válaszoljunk az interjúztató kérdéseire. Melyek azok a interjú kérdések amikre számíthatsz az interjún?

„Mondja el magáról”: Ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés, amellyel szinte minden interjún találkozhatunk. Fel kell készülnünk egy rövid, összefoglaló bemutatkozásra, amely tartalmazza a nevünket, a végzettségünket, a szakterületünket és azokat a tapasztalatokat vagy készségeket, amelyek relevánsak az adott pozíció szempontjából.

„Miért szeretne itt dolgozni?”: Az interjúztató arra kíváncsi, hogy mi vonz bennünket a cégen vagy az adott pozíción. Fontos, hogy alapos kutatást végezzünk a cégről, és azonosítsuk azokat a tulajdonságokat vagy értékeket, amelyek összhangban vannak az érdeklődésünkkel és céljainkkal.

„Milyen erősségekkel rendelkezik?”: Ez a kérdés lehetőséget ad arra, hogy kiemeljük a legfontosabb készségeinket és tapasztalatainkat, amelyek relevánsak az adott pozíció szempontjából. Fontos, hogy konkrét példákat és eredményeket említsünk, amelyek alátámasztják az erősségeinket.