Milyen a jó településfejlesztés?

Milyen a jó településfejlesztés? Ezt a kérdést igyekszik megválaszolni Dr. Bajnai László tanulmánya. A mű címe „A településfejlesztés teljesítményeinek, jó működésének értékelési, mérési lehetőségei”, és 2020 júliusában jelent meg. Dr. Bajnai László a Városfejlesztés Zrt. vezérigazgatójaként a városfejlesztés egyik legelismertebb hazai szakértője, aki a fenntartható városfejlesztésben hisz, ugyanis a fenntarthatóság kérdése ma már olyan alapvető kritérium, amelynek az életünk minden területén – így a városfejlesztések megtervezése során is- meg kell felelni.

A megjelent könyvfejezet egy olyan tanulmánysorozat részeként készült, amely a településfejlesztés ismertetőjegyeit különböző nézőpontokból vizsgálja.

A kutatásnak az a körülmény ad különös jelentőséget, hogy egy új fejlesztéspolitikai időszak tudományos és szakmai megalapozását segítette elő, ugyanis 2021. január 1-től elkezdődött az Európai Unió új, 7+2 évre szóló fejlesztési időszaka, az összesen 9 évre szóló Többéves Pénzügyi Keret.