Képzésekkel a produktív munkavállalókért

A vállalatok fejlődésében kiemelt szerepet játszik a munkaerő képzettsége. Ezért minden felelős, hosszú távra tervező vállalkozás számára prioritást kell, hogy élvezzen a rendszeres szakmai továbbképzés a munkavállalók számára. 

A pozitív szándék azonban önmagában még kevés, hiszen a minőségi képzések, amelyek valóban releváns, naprakész gyakorlati tudást biztosítanak általában drágák. Ezért – főleg nagyobb létszámú szervezetek esetében – jelentős ráfordítást igényel, ha komolyan gondoljuk a munkavállalóink képzését. Főleg akkor, ha nem csak ad-hoc módon, hanem rendszeresen, tervszerűen szeretnénk képezni őket, ami egyébként általában szükséges és ésszerű is, hiszen a mai világban nagyon gyorsan változik minden és a naprakész, friss tudás nagyon fontos.

Az elszámolható felnőttképzés költséghatékony megoldást kínál cégeknek a munkaerő képzésére, fejlesztésére. Fontos azonban, hogy csak akkor számolható el költségként a képzés, ha azt olyan szervezet nyújtja, amelynek a jogszabályban meghatározott alapfeladata a képzés, vagy bejegyzett felnőttképzési tevékenységet végez.