Igaz mesék

Új riportkönyvvel jelentkezett Dobray Sarolta, aki újságíróként rendszeresen publikál különös emberi sorsokról. Irodalmi riport stílusban törekszik mindig a felszín mögé látni, így rászánja az időt és a figyelmét, hogy riportalanyait valóban megismerje. Több napig tart az interjú folyamat, ami alatt a beszélgetésen túl az alanyának a valós életébe is betekint, így születnek meg a részletes és nagyon emberi írások.

Célja a nehéz sorsok bemutatásán keresztül a mindannyiunkban meglévő közös pontok felfedése, ezáltal a figyelem felkeltése, az emberség kifejezése, a szeretetteljes odafordulás. A hasonlóság és különbözőség izgalmas kettőse teszik érdekessé könyveit az olvasó számára. Témái között megtalálható a fiatal lányok önként választott prostitúciója, a bántalmazó házasságban maradás miértje, és a kiszolgáltatott hajléktalanok sokszor hihetetlen élettörténete.

Dobray Sarolta már 20 éve alkot, harmadik könyve jelent meg nemrég a Beűzetés a Paradicsomba címmel. Előző könyve az Üvegfal nagy siker lett, színházi előadás is készült a műből.