Hogyan mérhetjük a beválást a munkahelyen?

Egy vállalkozás számára rendkívül hasznos információ megtudni azt, hogy vajon mekkora az esélye az újonnan felvett munkatársnak arra, hogy hosszú távon is sikeresen tölti be a munkakörét, vagyis mekkora az esélye a munkatárs beválásának. De hogyan mérjük a beválást a munkahelyen?

A hosszú távú beváláshoz alapvetően két feltételnek kell teljesülnie: egyik, hogy a munkatárs képességei illeszkedjenek a munkakör követelményeihez, a másik pedig, hogy a munkakörnek is illeszkednie kell a munkatárs elvárásaihoz. Ha ez a két feltétel adott, akkor jó esély van a beválásra. Az előzőekben tárgyalt két feltétel kiderítéséhez objektív, számszerűsíthető eredményekre van szükségünk, amelyeket a Practiwork innovatív módszertanával kaphatunk. Ez egy nagyon újszerű, egyedi módszertan, melyet az is mutat, hogy bekerült Magyarország TOP 100 találmánya közé.

A pontos mérési eredményekhez olyan emberi beavatkozástól mentes, sztenderdizálható és automatizált mérés szükséges, amely képes feltárni a jelöltek kognitív, szenzoros, pszichomotoros képességeit és készségeit, valamint személyiségjellemzőit.