Étrend javaslat kismamáknak

A várandósság minden nő életében az egyik legcsodálatosabb időszak, azonban, ha őszinték akarunk lenni, akkor be kell ismernünk, hogy egyben az egyik legtöbb újdonságot tartogató is. Ezek azok a hónapok, amikor sokszor lehetünk tanácstalanok, különösen akkor, ha első gyermekünket várjuk. Ez bizony a táplálkozással kapcsolatban is így lehet, hiszen felmerülhet a kérdés, hogy mi az, amit ajánlott fogyasztani, mire van szüksége a szervezetünknek, és mi az, amit mindenképpen kerülni kellene.

Természetesen ilyenkor érdemes figyelni, hogy mire hogyan reagál a testünk, azonban vannak olyan tanácsok, amiket érdemes mindenképpen követni. A kismama étrend egy kifejezetten specifikus dolog, így ajánlott utána olvasni. Azok az ételek és italok, amelyeket a várandósság alatt fogyasztunk, óriási hatással lehetnek gyermekünk egészséges fejlődésére, továbbá döntő szerepet játszanak abban, hogy erősek és fittek maradjunk egy olyan időszakban, amikor a testünk különösen nagy megterhelésnek van kitéve.

A kiegyensúlyozott és változatos étkezés ilyenkor fontosabb, mint valaha. Dr. Rana Conway dietetikus könyve eloszlat minden félelmet, és megadja a kellő magabiztosságot, hogy úgy érezhessük, a legjobbat tesszük a babának – és persze saját magunknak.