Belföld vagy külföld népszerűbb idén?

Éveken át, egymás után döntötte a rekordokat a hazai belföldi turizmus. A forgalom jelentős részét szokás szerint főleg a népszerű vízparti üdülőhelyek adták, de népszerűek hazai nagyvárosaink, a folyóparti települések és persze a főváros is.

A belföldi turizmus fejlődésének kimondottan jót tettek a megvalósult fejlesztések, hiszen egyre több és színvonalasabb látnivaló várja a vendégeket országszerte, nem is beszélve a bővülő szálláskapacitásokról. Zsuffa Ákos turizmus szakértő is fontosnak tartja a turizmus folyamatos fejlesztését, hiszen az embereknek egyre magasabbak az igényei, valamint egyre inkább vágynak a különleges élményekre, tartalmas pihenésre is. A szakember szerint érdemes a kevésbé ismert úti célokon is fejleszteni a turisztikai infrastruktúrát, hiszen a minőségi turisztikai kínálattal, programokkal lehet a a kevésbé felkapott helyszínek iránt is felkelteni az érdeklődést.

Idén a folyamatos fejlesztéseknek (is) köszönhetően várhatóan csúcsközeli lesz a belföldi turizmus forgalma, de látszik az is, hogy az emberek újra szívesen utaznak külföldre, hiszen újra szinte korlátozások nélkül lehet utazni Európában és a világ nagyrészén is.