Az álláskeresés medior és szenior szinten

Mikor már számos év munkatapasztalattal bírunk és magasabb pozíciókban dolgozunk, megváltoznak a munkakeresés módszerei. Továbbra is dominálnak az online álláskeresés módozatai, így ezzel kezdjük:

  • Közösségi média felületek, különösen a LinkedIn használata: itt egyértelműen jelezhetjük, hogy új állást keresünk, de ha erre nincs mód, akkor a profilunk vonzó kialakítása után mi magunk is kapcsolatba léphetünk az itt regisztrált cégekkel, jelezve szándékunkat.
  • Fejvadász cégek, esetleg szakosodott személyzeti tanácsadók: a tapasztalt munkavállalóknál elsősorban ők fognak segíthetnek közvetíteni, ők pedig aktívak a közösségi portálokon is. Adatbázisukba regisztrálva megkeresnek a profilunkba illő ajánlatokkal.
  • Céges adatbázisok: a megcélzott cégeknél direktben érdemes jelentkezni még akkor is, ha nincs tudomásunk meghirdetett pozícióról. Amint aktuális, biztosan előveszik a jelentkezésünket.

Nem szabad kihagyni az offline álláskeresési lehetőségeket, mert ezen a szinten a személyes kapcsolatok a legfontosabbak: aktív részvétel a networking eseményeken és szakmai kiállításokon nagyon eredményes tud lenni.