Hogyan határozhatja meg a HR a vállalati jövőt

Az emberi erőforrások (HR) osztály szerepe a vállalatoknál jóval túlmutat a munkavállalók toborzásán és alkalmazásán. A HR ma már kulcsszerepet játszik a vállalatok hosszú távú sikerének előmozdításában és a vállalati jövő kijelölésében. 

A HR osztály az egyik legfontosabb részese a vállalat stratégiai tervezésének. Ők azok, akik segítenek meghatározni, hogy a vállalat milyen irányban kíván fejlődni, és milyen emberi erőforrásokra van szüksége ehhez. A HR szakemberek részt vesznek a célok meghatározásában, és kidolgozzák a munkaerő tervezést a vállalati stratégia tükrében.

A HR felelős a tehetségek megtalálásáért, felkutatásáért és fejlesztéséért a vállalatban. Ez magában foglalja a tehetséges munkavállalók felkutatását, a tehetségesek bevonását és a tehetségek fejlesztését a vállalati szükségleteknek megfelelően. A tehetségek hatékony kezelése kulcsfontosságú a vállalati jövő szempontjából.

A HR osztály játszik kulcsszerepet a vállalati változások kezelésében. Amikor a vállalat módosítja stratégiáját vagy folyamatait, a HR segíthet a munkavállalók átállásában és az új irányelvek alkalmazásában. A hatékony változáskezelés elősegítheti a vállalat jövőbeli sikerét.