Hátborzongató szigetek: a világ legrejtélyesebb szigetei

Ha a szigetekre gondolunk, általában a napfényes tengerpartok, fehér homokos partok és pálmafák jutnak eszünkbe. Azonban a világ sok titokzatos és hátborzongató szigetet is rejteget, amelyek valódi rejtélyek forrásai.

Diego Garcia egy kis atoll az Indiai-óceán közepén, és híres az amerikai haditengerészeti bázisáról. Azonban a sziget történetében sötét titkok is találhatók. A hidegháború idején az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok számára stratégiai fontosságú bázisként szolgált, és a területen lakó indigén lakosságot erőszakkal deportálták.

Pitcairn egy távoli sziget a Csendes-óceánban, és híres a „Bounty lázadók” által alapított közösségről. A lázadók az 1789-es Bounty lázadás után értek ide, és az utódjaik a szigeten élnek ma is. Az apró sziget közösségének története azonban tele van sötét rejtélyekkel és tragédiákkal.

Hashima sziget Japán partjainál található, és egykor a szénbányászat központja volt. Azonban a bánya bezárása után a sziget elhagyatottá vált, és lassan egy hátborzongató szellemvárossá vált. A sziget bejáratától és magas falaitól elvágva magányosan áll a tenger közepén, mintha egy elhagyott város lenne.