A versenyképes fizetés alapelvárás, de mi számít még az anyagiakon kívül?

Egy munkavállaló elkötelezettségét alapvetően az határozza meg, hogy mennyire érzi úgy, hogy a munkahelye segíti őt céljai elérésében. Például mennyire tud szakmailag fejlődni, mennyire érzi jól magát a cégben, mennyire támogatják a vezetők a fejlődésében, és persze az egyik leglényegesebb: mennyire ismerik el anyagilag az szorgalmát és elkötelezettségét.

Felmérések szerint a munkavállalók többségének már nem csak a fizetés a legfontosabb. Egyre többen nyilatkoznak úgy, hogy fontos szempont például a támogató munkahelyi környezet, a kemény munka és a kitartás megbecsülése és elismerése (nem csak anyagilag, hanem pozitív visszajelzésekkel, dicséretekkel is), illetve a pozitív munkahelyi légkör és az összetartó csapat is.

Habár az anyagi juttatások nem minden helyzetben a legfontosabbak, hosszú távon senki sem akar mélyen az iparágra jellemző átlag alatt keresni, így fontos a versenyképes fizetés, amit sok esetben béren kívüli juttatások, például a lakhatási támogatás vagy a cafeteria is kiegészíthet.