Tarja Torony

Tegnap lementem a piacra – ugyanis a hatodik emeleten élünk és ilyenkor télen nincs értelme kimenni a kertbe, mert nem tudnék mit csinálni, csak tervezgetni, hogyan lehet minél több alapanyagot megtermelni az étkezéshez. Akármennyire bent vagyunk az Unióban, nekem jó a kisebb és esetleg görbe répa, paradicsom, csak jó íze legyen, és ne legyen vegyszerezve, jut a szervezetünkbe úgyis épp elég sok szennyeződés.

Túl sok áru tél révén nincsen, de megláttam az egyik árusnál, hogy nagyon szép óriás fehérhagymát árul. Vettem belőle kettőt, több volt egy kilónál. Szeretem az időm egy részét főzéssel tölteni, így ez készült vele:

TarjaTorony

A tarja szeleteket elősütöm kacsazsírral, tepsibe rakom, és másfél – két centi vastag hagymakarikát teszek rá.

 A karikák összetartják az enyhén összepirított csiperkegombát és bacon szeletet. Vigyázni kell az állagával: annyira legyen zaftos, hogy a hús ne száradjon ki, de ne is tocsogjon benne.

Ennek közepébe teszem az almamagtalanítóval kilyukasztott keményre főtt tojást, amibe belehúztam cserkészkolbászt – két félét, mert én szeretem, ha csíp egy kicsit, az Unokám és a Párom viszont nem.

A balról a második szelet a szakácsé, mert ízre ugyanolyan tökéletes mint a többi, de esztétikailag nem. Viszont ezért nem fogom kidobni. A kolbászra fűztem még egy szelet paradicsomot és egy szelet sajtot is. Vissza a sütőbe, míg szépen megpirul.

Mindehhez párolt rizst készítettem, amit színesítettem és ízesítettem egy kis petrezselyem zölddel és aszalt áfonyával. Azért, hogy senki éhen ne maradjon, tettem a tányérra még egy kanál hagyományos bárány pörköltet.

Nos, ez lett a két fej hagymából.